Lūdzu, ņemiet vērā! Vietnē esošais attēls var atšķirties no sākotnējā produkta.

Kolofonijs (25 kg)

 189.94 /gab.

Kolofonijs (Kalifonijs) ir skuju koku sveķu (no kuriem ir noņemts viss terpentīns) pārstrādes produkts, ko izmanto līmju ražošanā, gumijas ražošanā elastības palielināšanai, smērvielas, kā kušņu alvēšanai un lodēšanai.

Kolofonijs (25 kg)

prod_image

* lauki ir obligāti

Apraksts

Kolofonijs (Kalifonijs)

Kolofonijs jeb kalifonijs ir sveķi, kas ir stiklveida, trausls amorfs savienojums no gaiši dzeltenas līdz tumši sarkanai krāsai ar stiklveida spīdumu un čaumalām raksturīgu lūzumu.

Kolofonijs (Kalifonijs) atrodas skuju koku sveķos un ir dažādu sveķskābju un to izomēru maisījums. To iegūst no sveķainas vielas (terpentīna, kas izdalās, ievainojot koka audus), pēc tam no neapstrādātiem sveķiem iztvaiko gaistošās vielas. Jūs varat iegādāties šo produktu par izdevīgu cenu no mūsu organizācijas.

Savienojums šķīst organiskajos šķīdinātājos: acetonā, spirtā, benzolā, ēterī un hloroformā, bet nesajaucas ar ūdeni. Tā kušanas temperatūra ir atkarīga no ražošanas metodes un avota, un tā ir robežās no 50–70 °C un 100–130 °C. Tas ir labs dielektriķis.

Labākās kolofonija šķirnes ir gaiši dzeltenā krāsā, sliktākās ir tumši sarkanas un pat melnas. Saplīšanas laikā tas ir caurspīdīgs un stiklveida. Kalifonijs tiek klasificēts kā skābie sveķi un sastāv galvenokārt no abietīnskābes un pimārskābes un neliela daudzuma rezēnu. Tas viegli šķīst terpentīnā, taukainās eļļās, ēterī, hloroformā, spirtā un acetonā, galvenokārt benzīnā. Turklāt tas izšķīst amonjakā, sodas šķīdumā un kodīgos sārmos, veidojot sveķu ziepes.

Izmantošana

Kolofonijs (Kalifonijs) ir universāla termoplastiska viela. To izmanto kā dielektrisku, izolatoru, antiseptisku līdzekli, plastifikatoru utt.

Daži kolofonija lietojumi rūpniecībā:

  • Dažādu līmju ražošana.
  • Gumijas izgatavošana – elastības palielināšana, kas saglabājas pateicoties kolofonijai pat zemā temperatūrā. Jo īpaši automašīnu riepu ražošanā.
  • Krāsu un laku izstrādājumu ražošana. To izmanto dažādiem mērķiem, tostarp, lai paātrinātu eļļas bāzes laku un krāsu žūšanu.
  • Papīra rūpniecība – stiprības palielināšana, kartona izmēru uzlabošana.
  • Transformatoru ražošana – slāņu tinumu impregnēšana.
  • Fluss virsmu skārdināšanai un lodēšanai.
  • Ziepju ražošanā, mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļu ražošanā – palielināta putošana, uzlabotas attaukošanas īpašības, palielināta ziepju plastiskums un šķīdība.
  • Smērvielu ražošana.
  • Celtniecības maisījumi ir piedeva betonam, lai palielinātu ūdensnecaurlaidības īpašības un uzlabotu elastību lejot.
  • Stīgu mūzikas instrumentiem – uzlabo priekšgala matu saķeri ar stīgu, pastiprina un fokusē skaņu.

Priedes kolofonija zemā cena ļauj to izmantot visdažādākajās nozarēs. Turklāt patēriņš nepārtraukti pieaug, bet sveķu dabas resursi ir ierobežoti. Tāpēc jau pavisam tuvā nākotnē pieprasījums var pārsniegt piedāvājumu.

Priedes kolofonija – kur pirkt?

Mūsu uzņēmums pārdod ķīmisko produkciju ar piegādi visā Latvijā un ES. Ja vēlaties iegādāties kolofoniju jeb kalifoniju vairumā vai mazos apjomos, iesakām atstāt pieprasījumu mūsu interneta veikalā. Jūsu personīgais menedžeris drīzumā sazināsies ar jums.

Papildu informācija

Svars25 kg
Iepakojums

Maiss 25 kg

Vielas sastāvs

Sveķi

Uzlīmes (piktogramma)

Savienojums

Priežu sveķi

Krāsa

Dzeltens

Sīkdatnes

Šī vietne anonīmi izseko apmeklējumus, lai padarītu vietni lietotājam draudzīgāku. Lūdzu, aizveriet šo dialoglodziņu, lai apstiprinātu, ka esat apmierināts ar to, vai uzzinātu vairāk “Privātuma politika”.