Lūdzu, ņemiet vērā! Vietnē esošais attēls var atšķirties no sākotnējā produkta.

Kālija karbonāts, potašs (25 kg)

 83.25 /gab.

  • Formula: K2CO3
  • Cas: 584-08-7
  • EC: 209-529-3

Kālija karbonāts, potašs (25 kg)

prod_image

* lauki ir obligāti

Apraksts

Pirkt kālija karbonātu, potašu (25 kg) no ChemLV par izdevīgu cenu Latvijā un Eiropas Savienībā

Kālija karbonāts, Potašs – pH pastiprinātājs, Līdzekļis kālija satura palielināšanai, Antifrīza piedeva betonām, Sērūdeņraža absorbētājs, Izejviela optiskajam stiklam, Betona iestatīšanas paātrinātājs.

Kālija karbonāts vai Potašs (K2CO3) ir vidējais kālija un ogļskābes sāls. Potašs ir balta kristāliska viela, labi šķīst ūdenī.
Kālija karbonāta vecais nosaukums ir potašs, tāpēc kālija nosaukums angļu valodā ir potassium.

Izmantošana. Kālija karbonāts, potašs (25 kg)

Kālija karbonāta pielietojuma klāsts ir plašs. Ķīmiskajā rūpniecībā tas nepieciešams kālija savienojumu ķīmiskajai sintēzei, stikla ražošanā – ugunsizturīga stikla, optiskā stikla un kristāla ražošanai, lauksaimniecībā – kāliju saturošu mēslošanas līdzekļu un dzīvnieku barības piedevu ražošanai. Potašs ir šķidro ziepju, rūpniecisko šķidro mazgāšanas līdzekļu, urbšanas šķidrumu eļļas ražošanā, izstrādātāju fotogrāfijā sastāvdaļa. Kālija karbonātu izmanto arī pigmentu un krāsu ražošanā, tekstilrūpniecībā – audumu ražošanā, audumu krāsošanā un apstrādē un ādas apstrādē, farmācijā – ziedēs un krēmos kašķa ārstēšanai, pretparazītu medikamentos, pārtikas rūpniecībā – kā pārtikas piedeva E501 (emulgators, skābuma regulētājs, desikants, stabilizators, cepamais pulveris). Citas kālija karbotāna pielietošanas jomas: radioelektronika, alkohola rūpniecība. Ķīmiskā viela ir pieprasīta maisījumu (emulsiju) iegūšanai no eļļas vai taukiem un ūdens, to pievieno cepamajai sodai un javām un betoniem, nodrošinot tiem salizturību.

Piesardzības pasākumi:
Strādājot ar kālija karbonāta oglekļa dioksīdu, tiek izmantots aizsargapģērbs, apavi, respiratori, aizsargbrilles. Darba telpā tiek ierīkota ventilācija vai arī tā tiek pastāvīgi vēdināta. Maisiņus ar vielu uzglabā noslēgtā iepakojumā sausā, labi vēdināmā noliktavā.

Pie mums ir pieejams plašs absorbentu, ķīmisko izejvielu un tehniskās ķīmijas klāsts.

Drošība

Signālvārds — Bīstami

Uzlīmes (piktogramma) — GHS07

Bīstamības apzīmējumi –

H315 – Izraisa ādas kairinājumu.
H319 – Izraisa nopietnu acu kairinājumu.
H335 – Var izraisīt elpceļu kairinājumu.

Drošības prasību apzīmējumi –

P280 – Valkājiet aizsargcimdus/aizsargtērpu/acu/sejas aizsargus
P305 + P351 + P338 – SASKARĒ AR ACĪM: uzmanīgi skalot ar ūdeni vairākas minūtes. Izņemiet kontaktlēcas, ja jums tās ir, un tas ir viegli izdarāms. Turpiniet skalošanu
P332 + P313 – Ja rodas ādas kairinājums: meklēt medicīnisko palīdzību.
P337 + P313 – Ja acu kairinājums nepāriet: meklēt medicīnisko palīdzību.

Papildu informācija

Svars25 kg
Vielas sastāvs

Pulveris

Iepakojums

Maiss 25 kg

Formula

K2CO3

Cas

584-08-7

EC

209-529-3

Uzlīmes (piktogramma)

GHS07

Signālvārds

Brīdinājums

Savienojums

Kālijs

Krāsa

Balts

Sīkdatnes

Šī vietne anonīmi izseko apmeklējumus, lai padarītu vietni lietotājam draudzīgāku. Lūdzu, aizveriet šo dialoglodziņu, lai apstiprinātu, ka esat apmierināts ar to, vai uzzinātu vairāk “Privātuma politika”.